divendres, 16 d’octubre del 2015

SORTIDA A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ I MONTBLANC


25 D'OCTUBRE

07:45/8:00 Sortida de Corbera. Recollida a les principals parades de l’ Autocorb (No ens pararem a esmorzar, com sempre hi haurà coses per picar durant el viatge)

9:15 Arribada a l’Espluga de Francolí visitarem:

La Fassina Balanyà: visita guiada on descobrireu el funcionament d'una destil·leria del segle XIX, els productes que s'hi elaboraven, les persones que hi treballaven i la importància de l'exportació d'aiguardent en la revolució industrial a Catalunya.



Les Coves de la Font Major: Aquesta cova que amaga dona nom al poble de l'Espluga de Francolí (del mot llatí spelunca). Les exploracions espeleològiques realitzades a partir del 1956, data en què fou redescoberta pels mitjans científics, fins a l'any 1990, han ultrapassat els 3.590 metres de galeries i han recorregut bona part d'un riu subterrani que sorgeix a l'exterior per la Font Major. Això fa que aquesta cova assoleixi l'estàndard internacional de "gran cavitat" i que, per les seves dimensions, sigui una de les coves més llargues del món, formades en conglomerats. Tot i que va ser utilitzada fins a l'època romana, a partir de llavors, la cova de la Font Major va ser ignorada. L'any 1853 fou descoberta accidentalment quan un veí del Carrer de Sant Antoni, al centre de municipi, va obrir un pou a casa seva, i es va trobar amb la gran galeria. Llavors, una improvisada expedició remuntà el riu fins on els precaris mitjans i la gosadia els hi permeté. L'expedició descobrí també les grans galeries seques de l'actual entrada, llavors tapada pels sediments dipositats durant segles.



12:00 Visita guiada pel centre històric de la vila de Montblanc, deixa't portar per la història i llegendes de les pedres vives Durant el recorregut es visiten els Principals monuments i es pot entrar a edificis que normalment estan tancats.
Es pot gaudir de l'imponent església de Santa Maria, de l'església més antiga, Sant Miquel, de la Plaça Major, diversos trams de muralla .A més també s'inclou la visita a la planta baixa del Museu Comarcal, ubicat en l'antic casal dels Josa (edifici d'origen medieval) on es poden veure, entre altres coses, diversos oficis, molts d'ells ja desapareguts.

14:00 Dinar al restaurant “Cal Jordi”

17:30 Retorn a Corbera

19:30 Acomiadaments a totes les parades de l’Autocorb


Per tal d’organitzar correctament és indispensable confirmar la vostra assistència al telèfon 93 650 02 32, abans de dijous 20 d’octubre.

Us hi esperem a tots!