dissabte, 14 de maig del 2016

SORTIDA A LA GARROTXA

El dia 5 de juny proposem una sortida de gran interès cultural a les Ermites de Beuda i Sant Joan Les Fonts.

07:30 Sortida de Corbera. Recollida a les principals parades de l’ Autocorb (No ens pararem a esmorzar, com sempre hi haurà coses per picar durant el viatge)

 9:45 Arribada a Sant Pere de Lligordà; es tracta d'una construcció romànica del segle XII, malgrat que es disposen de dades anteriors. Té una sola nau, amb volta de canó apuntada i una cornisa recorre els murs interiors. L'absis, semicircular està situat al costat de llevant. 

Santa Maria de Palera (s.XIV-XV). Església d'una sola nau, amb absis semicircular al costat de llevant, amb cornisa i una finestra espitllerada al centre.

Sant Sepulcre de Palera El priorat benedictí va ser consagrat pel bisbe de Girona Berenguer Guifré l'any 1085, amb l'assistència dels també bisbes de Barcelona, Carcassona, Albi i Elna. L'any 1107 va passar a dependre del monestir de Santa Maria de la Grassa, fins a mitjan segle XVI. A partir de llavors, va comptar amb priors de monestirs com el de Besalú, Banyoles i Ripoll. Es va constituir com un gran centre de pelegrinatge, ja que es podien aconseguir indulgències com les que s'obtenien per visitar Terra Santa.

12:00 Visita guiada a la vila de Sant Joan Les Fonts. El primer nucli es va constituir al segle IX. Els terratrèmols dels anys 1427 i 1428 van enderrocar la majoria dels edificis. Tot i això, es va començar una recuperació de la zona, amb petits nuclis poblacionals. Aquesta recuperació va ser frenada per la guerra civil del segle XV. Durant el segle XVII es va viure una època de crisi, i la Guerra de Successió Espanyola la va agreujar. No hi va haver un creixement demogràfic fins al segle XVIII, amb la incorporació de nouvinguts al terme d'Olot i rodalia. La guerra gran va significar un altre descens de la població, que es va anar fent progressiu durant el segle XIX i l'epidèmia de còlera (1854) va fer estralls. Durant el segle XX hi va haver una revifada social i econòmica, malgrat la guerra civil de 1936 i la dictadura franquista. 

14:00 Dinar al restaurant “LA FONT DEL GRÈVOL”

17:30 Retorn a Corbera

19:30 Acomiadaments a totes les parades de l’Autocorb Per tal d’organitzar correctament és indispensable confirmar la vostra assistència al telèfon 93 650 02 32, abans de dilluns, 30 de maig. 

Preus:
Socis -49€
No socis -52€

Us hi esperem a tots!
La Junta